VR
Процес на приспособување во Maijin Metal
Во Maijin Metal, нашиот процес на прилагодување е беспрекорно патување кое започнува со разбирање на уникатните барања на нашите клиенти и завршува со испорака на прецизно дизајнирани
компоненти или производи кои ги надминуваат очекувањата.  Со нашата експертиза за прилагодување на CNC обработката, обезбедуваме прецизен и ефикасен процес од почеток до крај.
 • Дизајн и инженерска експертиза:
  Дизајн и инженерска експертиза:
  Потпирајќи се на нашата длабока експертиза во CNC обработката, нашите квалификувани инженери ги преведуваат концептите на клиентите во детални дигитални дизајни користејќи врвен CAD/CAM софтвер. Со фокус на производственоста, функционалноста и прецизноста, ние ги оптимизираме дизајните за да ги постигнеме посакуваните резултати додека ги минимизираме производствените сложености.
 • Прототип и валидација:
  Прототип и валидација:
  Откако дизајнот ќе биде финализиран, продолжуваме со развој на прототип, искористувајќи ги нашите најсовремени способности за CNC обработка за да произведеме прототип компоненти за валидација и тестирање. Преку повторливо префинетост и ригорозни процеси за гаранција за квалитет, гарантираме дека прототипите ги исполнуваат највисоките стандарди за точност, функционалност и перформанси.
 • Производство и контрола на квалитет:
  Производство и контрола на квалитет:
  По одобрувањето од клиентот, преминуваме кон производство во целосен обем, користејќи напредна опрема и техники за обработка на CNC за производство на компоненти со незаменлива прецизност и конзистентност. Во текот на процесот на производство, нашиот посветен тим за контрола на квалитетот спроведува темелни инспекции и тестови за да ја потврди точноста на димензиите, завршната површина и целокупниот квалитет, придржувајќи се до строгите стандарди за квалитет.
 • Испорака и поддршка:
  Испорака и поддршка:
  Како посветеност на нашите клиенти, ние даваме приоритет на навремена испорака и исклучителна поддршка на клиентите. Без разлика дали се работи за координирање на логистиката, решавање на прашања или обезбедување помош после производството, ние се стремиме да обезбедиме непречено и без мака искуство за нашите клиенти од почеток до крај.
Случај Апликации на CNC обработени делови

прскајте различни индустрии кои имаат корист од прилагодувањето на CNC обработката, како што се воздушната, автомобилската, електрониката, здравството итн. 

ЗА МАЈЏИН МЕТАЛ

Maijin Metal - можности за приспособување

Прилагодени CNC делови
 • <p>Воздухопловна & Воздухопловна производствена индустрија</p>

  Воздухопловна & Воздухопловна производствена индустрија

  „Прилагодените CNC-услуги за обработка на Maijin Metal беа неопходни за нашите операции за производство на воздухопловство. Нивните компоненти за прецизна обработка значително ги подобрија перформансите и доверливоста на нашите системи на авиони. Прецизното внимание на деталите и почитувањето на строгите толеранции обезбедија беспрекорна интеграција и оптимално Експертизата на Maijin Metal беше непроценлива во исполнувањето на строгите барања на воздушната индустрија.

 • <p>Автомобилство<br></p>

  Автомобилство

  Ние сме многу задоволни со приспособените решенија за обработка на CNC обезбедени од Maijin Metal.  Нивната експертиза во обработката на сопствени автомобилски делови, вклучувајќи делови за суспензија, хардверски додатоци на седиштата, ни овозможува да постигнеме исклучителни перформанси и ракување со возилото. Прецизната обработка и одличниот квалитет на деловите ги надминаа нашите очекувања.  Професионалноста и посветеноста на извонредноста на Maijin Metal ги прави претпочитан партнер за обработка за нашите автомобилски проекти.

 • <p>Индустриски машини<br></p>

  Индустриски машини

  Прилагодените услуги за CNC обработка на Maijin Metal одиграа витална улога во успехот на нашите проекти за индустриски машини. Нивната способност да произведуваат сложени компоненти со прецизност и ефикасност ги подобрија перформансите и доверливоста на нашата машина. Висококвалитетната завршна обработка и вниманието на деталите придонесоа за целокупната функционалност и долговечност на нашата опрема. Силно го препорачуваме Maijin Metal за какви било потреби за прилагодена обработка во секторот за индустриски машини.

 • <p>Електроника за широка потрошувачка<br></p>

  Електроника за широка потрошувачка

  Имавме фантастично искуство работејќи со Maijin Metal за нашите сопствени потреби за CNC обработка во индустријата за потрошувачка електроника. Нивната експертиза за обработка на сложени куќишта и компоненти ни овозможи брзо да донесеме иновативни електронски уреди на пазарот. Прецизноста и точноста на нивните процеси на обработка обезбедија нашите производи да ги задоволат највисоките стандарди за квалитет. Посветеноста на Maijin Metal за извонредност и задоволство на клиентите е за пофалба.

 • <p>Роботика & Автоматизација</p>

  Роботика & Автоматизација

  Maijin Metal беше клучен за успехот на нашите проекти за роботика и автоматизација.  Нивните сопствени услуги за CNC обработка ни обезбедија прецизно дизајнирани компоненти кои ги задоволуваат строгите барања на нашите роботски системи.  Вниманието на деталите и постојаниот квалитет на нивните процеси на обработка овозможија беспрекорна интеграција и оптимални перформанси.  Maijin Metal е нашиот главен партнер за сопствени решенија за обработка во роботиката и автоматизацијата.

 • <p>Медицински<br></p>

  Медицински

  Импресионирани сме од сопствените можности за CNC обработка на Maijin Metal, особено во медицинското поле. Нивната експертиза во обработката на компонентите на опремата за прочистување на крвта им овозможува на производите да ги задоволат строгите барања на медицинската индустрија. Прецизноста, точноста и доверливоста на неговите делови ги подобруваат перформансите и безбедноста на нашите медицински уреди. Посветеноста на Maijin Metal за квалитет и задоволство на клиентите ги прави доверлив партнер во медицинското поле.

 • <p>Електроника и полупроводници<br></p>

  Електроника и полупроводници

  Прилагодените CNC-машински услуги на Maijin Metal беа клучни во нашите процеси на производство на електроника и полупроводници.  Нивните прецизни способности за обработка ни овозможија да произведуваме сложени компоненти со тесни толеранции за нашите електронски уреди.  Висококвалитетната завршна обработка и постојаниот квалитет на нивните делови придонесоа за сигурноста и перформансите на нашите производи.  Силно го препорачуваме Maijin Metal за какви било потреби за прилагодена обработка во индустријата за електроника и полупроводници.

 • <p>Нова енергија<br></p>

  Нова енергија

  Ние сме многу задоволни со приспособените услуги за обработка на CNC што ги обезбедува Maijin Metal за нашите нови енергетски проекти.  Нивната експертиза во обработката на сложените компоненти на компресорските системи е непроценлива.  Прецизноста и точноста на неговата обработка обезбедуваат најдобри перформанси и доверливост на нашите енергетски системи.  Посветеноста на Maijin Metal за квалитет и задоволство на клиентите ги прави доверлив партнер во новиот енергетски сектор.

 • <p>Осветлување<br></p>

  Осветлување

  Maijin Metal е наш доверлив партнер за прилагодена CNC обработка во индустријата за осветлување. Нивните прецизно дизајнирани компоненти одиграа клучна улога во перформансите и естетиката на нашите производи за осветлување. Вниманието на деталите и постојаниот квалитет на нивните процеси на обработка ги надминаа нашите очекувања. Силно го препорачуваме Maijin Metal за какви било потреби за прилагодена обработка во секторот за осветлување.

 • П
  Кои видови материјали може да се користат за прилагодена CNC обработка?
  Прилагодената CNC обработка може да се изврши на широк спектар на материјали, вклучувајќи (како што се нерѓосувачки челик, јаглероден челик, легиран челик, алуминиум, челик, месинг, бакар, бронза, титаниум, POM, најлон и други материјали наведени од клиентите и други клиенти)
 • П
  Колку се прецизни деловите обработени со CNC прилагодено?
  Точноста на прилагодените CNC обработени делови може да варира во зависност од неколку фактори, вклучувајќи ги можностите на CNC машината, квалитетот на алатирањето, сложеноста на делот и стручноста на машинистот.  Како и да е, генерално, прилагодените CNC обработени делови можат да постигнат многу високи нивоа на точност, често во рок од неколку илјадити дел од инчот (0,001 инч или 0,0254 милиметри) или уште построги толеранции.
 • П
  Кое е типичното време за прилагодено CNC обработка?
  Општо земено, времето на носење е 2 до 4 недели
 • П
  Дали можете да произведувате прототипови или мали серии?
  Да, Maijin Metal има способност да произведува прототипови, како и мали серии на прилагодени CNC обработени делови. Без разлика дали ви е потребен единствен прототип за цели на тестирање и валидација или мала серија делови за првичните производни работи, можеме да ги задоволиме вашите барања. Нашите напредни капацитети за CNC обработка и искусен тим ни овозможуваат ефикасно да произведуваме прототипови и мали серии со висока прецизност и квалитет. Ја разбираме важноста на брзото време на пресврт и флексибилноста во производството, и ние сме посветени на испорака на обработени делови по мерка што ги исполнуваат вашите спецификации и временска рамка.
 • П
  Какви толеранции може да се постигнат со прилагодена CNC обработка?
  Толеранциите што може да се постигнат со прилагодената CNC обработка може да варираат во зависност од неколку фактори, вклучувајќи ја сложеноста на делот, материјалот што се обработува, можностите на CNC машината и вештината на машинистот. Сепак, CNC обработката е способна да постигне многу тесни толеранции, кои често се движат од ±0,005 инчи (0,127 mm) до ±0,0001 инчи (0,00254 mm) или уште построги.
 • П
  Како функционираат цените за прилагодена CNC обработка?
  Цените за обичајните услуги за обработка на CNC се одредуваат од различни фактори, вклучувајќи ја сложеноста на делот, користениот материјал, количината на нарачаните делови, потребното време за обработка и дополнителни услуги како што се доработка и монтажа.
 • П
  Дали можете да работите со дизајни и спецификации обезбедени од клиентите?
  Да, ние  може да работи со дизајни и спецификации обезбедени од клиентите. Важно е да се обезбедат точни и детални инструкции или CAD-датотеки или 3D-датотеки за да се обезбеди посакуваниот исход.
 • П
  Кои мерки за контрола на квалитетот се спроведуваат за време на обичајната CNC обработка?
  Мерките за контрола на квалитетот во обичајната CNC обработка вклучуваат првична инспекција на суровините, инспекции во процесот, следење на алатот, инспекции на првиот артикл (FAI), статистичка контрола на процесите (SPC), завршни инспекции, документација и постојано подобрување.  Овие мерки гарантираат дека деловите ги исполнуваат спецификациите и стандардите за точност, прецизност и доверливост.


ОСТАВИ ПОРАКА

Првото нешто што го правиме е да се сретнеме со нашите клиенти и да разговараме за нивните цели за иден проект.
За време на овој состанок, слободно пренесете ги вашите идеи и поставувајте многу прашања.

Chat with Us

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
简体中文
dansk
العربية
italiano
日本語
한국어
Nederlands
русский
Español
Português
français
Deutsch
Tiếng Việt
ภาษาไทย
svenska
Српски
हिन्दी
Română
Bosanski
اردو
עִברִית
Polski
বাংলা
bahasa Indonesia
Pilipino
Македонски
Gaeilgenah
български
Türkçe
Magyar
čeština
Українська
ਪੰਜਾਬੀ
Тековен јазик:Македонски